Hjælp til overvægtige børn – vores lille historie

Det er svært at have børn, det er endnu sværere at have børn som er overvægtige og så holde igen med den type mad de bare elsker – for børnenes skyld. Det føles til tider som om man er en rigtig dårlig forælder, men det er helt sikkert det bedste i det lange løb.

Min kæreste og jeg selv har altid været overvægtige og har haft det rigtig hårdt gennem skole og uddannelse. Svært med venner og vi er blevet moppet rigtig meget. Vi kommer fra en anden tid, hvor vores forældre var vant til at lave god, traditionel bondekost som man kunne nå at forbrænde bagefter. Det betyder at vi er opvokset med sovs, kartofler og frikadeller til frokost hver dag og kage hver aften. Det – sammen med det at vi ikke rigtigt kunne få forbrændt alle kalorierne hver dag, gjorde at vi har været overvægtige i lang tid.

Nu, hvor vi er blevet voksne har vi et endnu mere stillesiddende arbejde, min kæreste kører Taxa og jeg er sygeplejerske, så vi har rigtig svært ved at få rørt os det vi skal. Men det skal ikke gå ud over vores børn, de skal ikke have en barndom som vi havde, derfor er det meget vigtigt for os at holde igen med de søde sager til ungerne, selvom de elsker det. Man føler næsten man piner sine børn ved ikke at give dem den slik de gerne vil have. I den alder vores børn har (4 og 6) er det bare svært at finde noget godt slankemad til børn, som gør at de stadig har noget at vokse af samtidig med at de ikke bliver tykke.

Vi har måske et usundt forhold til mad og er meget fedtforskrækket, så vi læser mange steder på nettet om slankekure og hvordan man dyrker motion med børnene, således man kan få forbrugt alt deres energi på en fornuftig måde. Heldigvis smitter det lidt af på os voksne, vi taber os lidt, men ikke nær nok – men det er en begyndelse.