Præcist arbejde med træ

Arbejder du jævnligt med træ ude i garagen eller har du et projekt hvor du skal have meget med det at gøre, så er en kap og geringssav fuldstændig uundværlig. Saven er så fungerer ved at være en rundsav som er sat sammen med et stativ så ledes at man kan vende og dreje den som man har lyst.

På den måde kan man selv indstille den perfekte vinkel til den. Nogle er endda så fancy at der er arbejdslys ned på pladen under så du kan se din blyantsstreg perfekt og nogle kommer endda med laserlys så det bliver fuldstændig perfekt arbejde du udfører.

Men man skal også passe på med ikke at købe en der er vildt billigt på tilbud i avisen. Man hører ofte om disse save som er ganske fine når træet af skæres lige over, men så snart der skal arbejdes med præcise vinkler går det galt.

Du kan få en kap og geringssav fra 400 kroner og opefter, men som sagt anbefales det at købe nogle der er lidt deroppe i pris. Selvom du ikke får brugt den så tit, så er det en god ide at købe en. Alternativt kan du spørge en god nabo om han har en stående du kan bruge. Et godt naboskab med udveksling af værktøj er altid uundværligt.

Er dette ikke tilfældet og har du ikke lige råd til at give en god tusse for en kap og geringssav i butikken, så kan du lede online. Nogle steder er der gode butikker, men også brugte save bliver solgt flittigt på nettet. Det kan selvfølgelig være svært at bedømme kvaliteten ud fra billederne, men tag kontakt og bed om lov til at høre saven først, så du kan høre om den kører smurt eller ej.